W supermarketach i hipermarketach, w których dokonuje się rozbioru półtusz, najczęściej stosowane są urządzenia służące do pakowania wyprodukowanego mięsa i wędlin. Występują one w prostszych i tańszych wersjach, składających się ze wyspecjalizowanej wagi etykietującej i tzw. gorącego stołu, umożliwiającego ręczne zapakowanie porcji towaru, oraz w wersjach półautomatycznych lub jako pełne automaty ważące, pakujące i etykietujące.
Urządzenia te mogą pracować bez podłączenia do systemu informatycznego sklepu – wówczas konieczne jest ręczne programowanie wszystkich informacji, które mają być wydrukowane na etykietach: nazwa towaru, kod PLU, skład surowcowy, alergeny, cena za kilogram i inne. Mogą być również podłączone do systemu informatycznego, by wszystkie wymagane dane móc przesyłać automatycznie z naszego programu Market.
Maszyny ważąco – pakująco – etykietujące firmy Digi:
Maszyna AW-5600FX: półautomat ważąco – pakująco – etykietujący | |
Maszyna AW-5600AT: zintegrowany system ważąco - pakująco - etykietujący |